De carwash:
5 misverstanden uitgeklaard

Na een bezoek aan de carwash zit je wagen vol krassen, zijn je spiegels afgekraakt en je lak vertoont matte plekken. Fout! Er doen heel wat leugens de ronde over carwashes. Zit er een verschil in kwaliteit tussen wasstraten? Absoluut. Een ding is zeker, De Wasbeer doet er alles aan om jou met een goed gevoel en een glanzende wagen te laten vertrekken. Een aantal misverstanden op een rijtje.

Misverstand 1: Na een rit door de carwash zit je wagen vol krassen

Niet waar! Wrijf je met een doek te hard op een zwarte lak, dan laat dat sowieso sporen na. Je ziet er namelijk de structuur van de doek in. Even laten simoniseren bij De Wasbeer en klaar. Doe je het zelf altijd beter? Dat kan, maar een onoplettendheid, een beetje steengruis in je spons, kan een zeer grote impact hebben. In de carwash loop je dat risico niet. Onze Sensotex-borstels zijn eigenlijk geen borstels, maar viltdoeken die geen krassen kunnen veroorzaken.

Misverstand 2: Een cabrio mag de wasstraat niet in

Niet waar! Je kan je cabrio perfect door de carwash rijden en niet enkel die met een metalen dak. Heb je een cabriolet met een stoffen dak, geen probleem. De Wasbeer doet een beroep op producten die speciaal zijn uitgekozen om elk type wagen tot in de puntjes schoon te maken, ook wagens met een stoffen dak.

Misverstand 3: Een carwash is een gigantische waterverspiller

Niet waar! Bij de Wasbeer zetten we in op milieuvriendelijkheid. We werken met biologisch afbreekbare zeepproducten en zorgen ervoor dat jouw wasbeurt zo efficiënt mogelijk verloopt. Tijdens een wasbeurt wordt 200 à 300 liter water verbruikt. Dat is niet weinig, maar weet wel dat tot 80% van het gebruikte water gerecycleerd wordt.

Misverstand: 4: Een keer per maand naar de carwash is het maximum

Niet waar! Wij raden jou aan om zeker een keer om de twee weken af te zakken naar de carwash. Er zijn een aantal onderdelen die extra zorg nodig hebben. Zo is het, zeker bij nieuwe wagens, aanbevolen om de velgen regelmatig te poetsen. Als stof en vuil zich ophopen, dan kan de warmte die gegenereerd wordt bij het remmen dat stof of vuil in de vernis doen bakken. Bij een regelmatig bezoek vermijd je ook nog eens mos- en of zoutvorming en voorkom je dat vogelstront of hars van bomen in de wagen branden. Wil je vogelstront verwijderen? Check dan zeker ons stappenplan voor een correcte reiniging van vogelstront!

Bij elke wasbeurt wordt tot 80%

van het gebruikte water gerecycleerd.

Misverstand 5: De carwash is niet verantwoordelijk

Niet waar! Als je de carwash binnenrijdt, dan geven we aan dat wij niet verantwoordelijk zijn voor schade aan jouw wagen. Belangrijk daarbij is dat het gaat om bestaande schade. Wij gaan jouw bestaande krassen, deuken of loshangende spiegels uiteraard niet betalen. Is er een probleem met onze installatie en veroorzaakt ze schade aan jouw voertuig, dan nemen wij hiervoor wel onze verantwoordelijkheid.

Spring binnen bij een van onze 4 vestigingen. Zit je met vragen? Aarzel niet om een van onze medewerkers aan te spreken.

Is er een Wasbeer in jouw buurt?