Simoniseren

Frisse ‘gelaatsverzorging’ voor je wagen

Simoniseren legt een beschermende waxlaag op jouw lak en geeft extra glans. Met simoniseren haal je echter geen krassen weg. Daarvoor moet je kiezen voor polieren.

HOEKELEMENT_NEGATIEF_v4

Het simoniseren van je auto doet het lakwerk evenveel deugd als een ontspannende gelaatsverzorging. De auto wordt opgefrist en krijgt meer glans.

Simoniseren werd heel erg populair in de jaren ’70 en ’80 dankzij de merknaam ‘Simoniz’. Toen ging elke goede huisvader zijn wagen geregeld ‘simoniseren’ voor meer glans. Wie nu geen tijd of energie over heeft om het koetswerk van zijn wagen een opfrisbeurt te geven, kan gelukkig rekenen op de professionele service van De Wasbeer.

wasbeer-simoniseren

Simoniseren geeft meer glans aan je auto en legt een beschermende laag op je carrosserie.

Blinken als een spiegel

Bij simoniseren verdwijnt dieperliggend vuil en bijvoorbeeld resten van insecten op de carrosserie als sneeuw voor de zon.

 

Na het simoniseren krijg je een stralende wagen terug die blinkt als een spiegel en bovendien voor minstens zes maanden waterafstotend is.

 

Zitten er lichtere of diepere krassen in je wagen dan is simoniseren niet de beste techniek en laat je hem beter mechanisch polieren. Daarbij worden flinterdunne laagjes van de lak weggenomen zodat de glans terugkomt.

 

Bij het simoniseren is het clayen inbegrepen. Bij het clayen wordt het oppervlak eerst natgemaakt met een smeermiddel. Daarna wordt met autoklei heel voorzichtig heen en weer geschoven over het te behandelen oppervlak.

 

Na het clayen wordt de auto nog eens gewassen en ontvet, en voelt de lak terug superglad. Dat zorgt ervoor dat de simonis zich beter gaat hechten.

 

Simoniseren zorgt voor een stralende auto. Bovendien is de lak voor minstens zes maanden waterafstotend.

HOEKELEMENT_NEGATIEF_v4