Carwash: antwoorden op de meest gestelde vragen

Hoe een carwash werkt, wat een ritje door de wasstraat kost of welke stappen je moet volgen bij een selfwash: er zijn tal van vragen waar bestaande en potentiële klanten niet meteen een antwoord op weten. We verzamelden een aantal van de meest gestelde vragen.  

Er zijn wel degelijk verschillen tussen de programma’s, hoewel je niet meteen kan zien wat er anders is of wat de meerwaarde van een all-inprogramma is ten opzichte van een basisprogramma Het basispakket levert al zeer mooie resultaten en veel mensen zijn geneigd daarbij te blijven. Toch loont het de moeite om eens een extra waslaag op je wagen aan te brengen of de velgen en de bodem mee te nemen tijdens de wasbeurt.

Extra wax zorgt ervoor dat regen gewoon van je wagen loopt, zonder dat er na het drogen vlekken verschijnen. De velgen systematisch laten reinigen zorgt ervoor dat vuil of stof niet in de vernis inbakt.

FAQ 2: Bieden jullie seizoensgebonden programma’s aan?

Specifieke programma’s op maat van de winter of de zomer bieden we nog niet aan. De bestaande programma’s spelen eigenlijk al in op de verschillende seizoenen. Wij raden je aan om er tijdens de winter zeker de reiniging van de onderkant bij te nemen. Een all-inprogramma is perfect om strooizout te verwijderen en zo de gevolgen ervan tot een minimum te beperken. Een nieuwe beschermlaag is geen overbodige luxe.

De all-informule is ook een must bij het omschakelen van zomer-op winterbanden.

FAQ 3: Mag je met je auto ook bij vriesweer naar de carwash?

Absoluut. Alle behandelingen kunnen in principe met alle weerstandigheden om: van hoogzomer tot putje winter. Voor het vriezen, tijdens het vriezen of na vriesweer: het maakt niet uit, zolang het geen -20 °C is uiteraard.

FAQ 4: Hoe groot is de kans op schade tijdens een wasbeurt?

Eigenlijk is die kans vrijwel nihil. Als je de aanwijzingen van de medewerkers volgt, kan er niets gebeuren. Meer weten over de belangrijkste misverstanden? Lees de 5 meest voorkomende misverstanden.

FAQ 5: Kan ik iets misdoen in de selfwashbox?

Een wasstraat is efficiënter dan een selfwash, zoveel is zeker. Wil je toch zelf aan de slag, dan zijn er aantal tips die handig kunnen zijn bij een eerste keer, maar ook voor de routiniers.

 

Een beknopt stappenplan

  • Rij met je neus eerst in de box
  • Parkeer je wagen
  • Ga jetons halen in de shop of gebruik muntstukken
  • Volg de instructies op het bord. De rest wijst zichzelf uit
  • Eenmaal gewassen, kan je terecht in het stofzuigerpark

 

Tips

  • Koop een velgenproduct in de shop, breng het aan, laat het even inwerken en stoom het af. Doe je dat niet, dan is het moeilijker om de restanten te verwijderen.
  • Breng een product mee om vliegen- of insectenresten te verwijderen of koop er een in de shop. Laat het product even inwerken en verwijder alle resten.

Als je de instructies nauwgezet volgt, kan je niets verkeerd doen!

Is er een Wasbeer in jouw buurt?