Alles wat je moet weten over car detailing

Een wellnessbehandeling kan zo’n deugd doen. Na een dagje sauna, jacuzzi, stoombad en een massage van een professional voel je je als herboren. En dat is niet anders voor een wagen. Je auto volledig onder handen laten nemen door iemand met kennis van zaken: voor de een is het pure luxe, voor de ander een absolute must. Maar waarin verschilt een car detailing van een carwashbeurt of een hand- of selfwash? En wat kost het? Is het enkel voor mensen met een dikke portefeuille? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hier.

Car detailing, meer dan enkel de details

Car detailing is een algemene term voor een pak verschillende behandelingen. Het gaat om een uitgebreid aanbod waaruit je één of meerdere behandelingen kunt kiezen of kunt opteren voor een totaalpakket. Weet wel dat een totaalbehandeling meer tijd in beslag neemt en dat de kostprijs vanzelfsprekend een stuk hoger ligt.

 

Is het voornamelijk je interieur die dringend nood heeft aan een serieuze opfrissing of is het toch eerder de carrosserie van je wagen die wat zorg kan gebruiken? Wat het ook is, bij De Wasbeer nemen we elke taak au sérieux.

Wat doet een car detailer?

Een car detailer is een vakman of -vrouw die gepassioneerd is door wagens. Maar passie is niet voldoende. Zoals de term ‘detailing’ doet vermoeden, zit de duivel hem in de details. Voor het team detailers bij De Wasbeer is een auto niet zomaar een vervoersmiddel. Het is een levend en brullend organisme dat schreeuwt om een op maat gemaakte verzorging. Clayen of kleien, een diepgaande interieurreiniging, een verfrissende ozonbehandeling, polieren, simoniseren of een Protech®-treatment met een garantie van 5 jaar: het zijn geen behandelingen die je zomaar eventjes tussen de soep en de patatten doet. Er is heel wat kennis en ervaring nodig om tot het perfecte resultaat te komen. En laat het nu dat zijn waarmee het team van De Wasbeer zich onderscheidt van andere car detailers. Onze vaklui nemen de tijd om jouw wagen ferm in de watten te leggen.

Welke problemen lost een goede car detailer op?

Swirls of waskrassen, andere krassen, muffe geuren, vlekken of witte kringen in je zetels, hardnekkige overblijfselen van vogelpoep, …

 

De to-dolijst van de car detailer is eindeloos, maar voor bijna elk van de opgesomde ‘problemen’, komt de detailer met een oplossing op de proppen.

Wanneer is een car detailing aan de orde?

Nieuwe wagens nieuw houden

Je nieuwe kostbare bezit wil je natuurlijk te allen tijde in topconditie houden. Je wil ermee uitpakken en zolang mogelijk van die ‘new car smell’ en zijn glans kunnen genieten. Een carwashbeurt is ok, een handwash meestal ook als je het zelf doet. Een selfwash kan ook, maar levert nooit eenzelfde resultaat op als een wagen die onder handen werd genomen door een professional. Een periodieke intensieve poetsbeurt door vakmensen is voor jou absoluut ‘the way to go’!

 

Kom meer te weten over de behandelingen die jouw wagen topfit houden op onze website.

 

 

Tweedehandswagen nieuw leven inblazen

Sta je op het punt om je wagen van de hand te doen, dan is een stevige onderhoudsbeurt altijd een goed idee. We hebben het dan niet enkel en alleen over de mechaniek, maar uiteraard ook over het uitzicht. Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Dat geldt zeker ook voor potentiële kopers van jouw occasie. Voor een wagen die er piekfijn uitziet, kan je in sommige gevallen zelfs tot 1 000 euro meer vragen.

 

Meer weten over hoe je de waarde van je tweedehandswagen kan opdrijven met een intensieve behandeling? Neem contact op met een van onze experts!

 

 

Wat kost car detailing?

De ene ‘verzorging’ is de andere niet. Voor een totaalpakket zoals Protech® betaal je uiteraard meer dan voor een interieurbehandeling bijvoorbeeld. De prijs hangt samen met de intensiteit van de verzorging, het gebruik van speciale producten en de tijd die het kost om jouw wagen opnieuw in topconditie te krijgen.

 

De Wasbeer en zijn Car Cleaning Centre zijn een begrip in de regio en heel wat supercars zijn er al de revue gepasseerd, maar om te zeggen dat een intensieve behandeling enkel voor de gefortuneerden onder ons is, is een brug te ver.

 

De detailers werken op maat en iedere wagen vereist een aangepaste behandeling. Dat maakt het moeilijk om te werken met standaardprijzen. Wil je meer weten over onze services of aanpak, neem dan contact op met jouw car cleaning expert.

 

 

Hoelang duren de behandelingen?

  • Polijsten wagen: 1 tot 2 dagen, al naargelang de gewenste afwerking.
  • Dieptereiniging interieur: 5 tot 6 à 7 uur, al naargelang de vervuiling
  • Protech®-behandeling nieuwe wagen: 2 dagen
  • Protech®-behandeling tweedehandswagen: 3 dagen

Meer vragen over de diverse behandelingen of wil je een offerte op maat? Contacteer vandaag nog een van onze experts.

Weten waar jouw dichtste Wasbeer zich bevindt?