Help, vieze geurtjes in mijn auto!

Of je nu veel of weinig tijd in je auto doorbrengt: je wilt natuurlijk dat deze lekker ruikt. Toch hebben veel mensen last van vieze geurtjes in hun auto. Dat is niet gek, want het is een kleine ruimte waar vaak in gegeten, gedronken of gerookt wordt. Al deze geurtjes trekken in de bekleding en zorgen ervoor dat je auto na verloop van tijd gaat stinken. Dat is gelukkig geen groot probleem, want er zijn een aantal manieren om van deze vieze geurtjes af te komen.

Hondengeurtjes in jouw auto

Neem je de hond mee naar het bos of het strand, en moet deze vervolgens nat in de auto? Dan loop je het risico dat er nare geurtjes ontstaan. Modder, zand en de geur van de hond trekken allemaal in de bekleding en zijn vervolgens nog wekenlang te ruiken. Je voorkomt dit probleem door je stoelen meteen af te wrijven met een mix van water en azijn.

Sigarettenrook in de wagen

Wie in de auto rookt, zal merken dat de auto in een mum van tijd naar sigarettenrook zal ruiken. De geur trekt voor een deel in de bekleding, maar de asbak zorgt natuurlijk ook voor nare geurtjes. Reinig de asbak dus goed en zorg ervoor dat er geen as in het bakje achterblijft. Daarna is het tijd om het interieur schoon te maken. Dat doe je door een schoon sopje te maken en je stoelen en dashboard af te kuisen met een doekje.

Etensresten in de auto zorgen voor vieze geurtjes

Tijdens een lange autoreis is het fijn om tussendoor even een lekkere snack te eten. Helaas zorgen kruimels, vetvlekken en oude stukjes eten wel voor vervelende geurtjes. Ga eerst op zoek naar de bron van de geur. Ligt er nog een oude hamburger onder een stoel? Haal alle etensresten weg en maak je bekleding schoon. Maak een sopje en haal alle vet- en sausvlekken uit je stoelen door te schrobben met een tandenborstel.

Muffe geur verwijderen

Heb je nog steeds last van vervelende geurtjes en helpen de voorgaande truukjes niet? Laat dan je auto behandelen door een professional in ons atelier. Met een ozonbehandeling halen we de onaangename geuren uit je auto. Ozon is een gas en raakt dus op alle moeilijk bereikbare plaatsen, tot in de kleinste hoekjes. Is de geur te hardnekkig voor een ozonbehandeling? Dan combineren we dit met een interieurreiniging, waarna je auto weer helemaal naar nieuw ruikt.

Ruikt jouw auto niet al te fris? Of was de vorige eigenaar een fervent roker? Laat je wagen professioneel behandelen bij De Wasbeer.