Hoe verwijder je vogelstront van je auto?

Als autobezitter is er bijna niets zo vervelend als vogelstront op je auto. Het is natuurlijk een vies idee, maar het is ook nog eens heel slecht voor de lak van je auto. Wanneer je auto namelijk opwarmt of afkoelt, kan de lak niet meer makkelijk meebewegen wanneer hier vogelstront op zit. Het resultaat? Kleine vervormingen en doffe vlekken in je autolak. Daarom is het verstandig om de stront zo snel mogelijk weer te verwijderen, maar je moet dan wel weten hoe je dit best doet. Dankzij dit stappenplan maak je het jezelf makkelijk!

1. Maak de vogelstront nat

Gebruik een tuinslang of een emmer water en maak de plek met de vogelstront nat. Doe dit niet door te wrijven, maar giet het water gewoon op je auto.

2. Gebruik een natte, zachte doek

Kies een zachte doek uit (bijvoorbeeld een microvezeldoek) en maak deze goed nat. Gebruik deze doek om de vogelstront week te maken. Dat doe je door de doek op de plekken te leggen en deze enkele minuten te laten liggen.

3. Gebruik een spray

Heb je geen zin om lang te wachten tot het allemaal is losgeweekt? Dan is een speciale spray ook een goede keuze. Deze sprays zijn mild voor je lak, maar zijn wel in staat om de vogelstront week te maken. Vraag in onze shops ook naar ‘Bird Dropping Whipes’, deze doekjes hebben hetzelfde effect!

4. Verwijder de vogelstront van je auto

Is de vogelstront week geworden? Veeg deze dan voorzichtig van je auto af met behulp van de zachte doek. Het is belangrijk om dit met zorg te doen, want harde stukjes vogelstront kunnen krassen veroorzaken. Ga vooral niet hard wrijven. Komen bepaalde stukjes niet van de auto af? Laat deze dan nog iets langer weken.

5. Ruim goed op

Is de klus geklaard? Gooi dan alle gebruikte doeken meteen in de was. Het is belangrijk om ze op een hoge temperatuur te wassen, aangezien je wilt dat alle bacteriën uit de doekjes verdwijnen. Vogelstront kan namelijk vervelende ziektes overdragen. Zorg er dus ook voor dat je je handen goed wast.

Heeft de vogelstront toch te lang op je auto gezeten en heb je hierdoor doffe vlekken? Dan kun je je lak bij De Wasbeer laten polieren. Zo krijgt je auto weer een stralende glans!