Wat moet je doen voor je je auto verkoopt​?

Je krijgt nooit een tweede kans voor een goede eerste indruk. Als een potentiële koper interesse toont in jouw wagen, dan is dat in eerste instantie omdat hij er goed uitziet. Wil je je wagen verkopen, dan raden wij je aan om deze van kop tot teen schoon te maken. Er is uiteraard een verschil tussen een voertuig die je wil verpatsen voor 500 tot 1.000 euro en een auto die een beperkt aantal kilometer op de teller heeft en die als ‘jonge occasie’ bestempeld wordt.

Oud en versleten? Schenk je wagen een tweede leven

Stel, je staat op het punt je wagen te verkopen: tien jaar oud en zo’n 180.000 km op de teller. Je weet meteen dat je geen al te hoge verwachtingen moet hebben over de verkoopprijs. Toch denk je het best eens goed na over hoe je de wagen wil presenteren.

Wil je er snel vanaf? Of ga je toch voor de hoogst mogelijke verkoopprijs? Een beetje meer moeite doen en je wint al gauw een paar honderd euro.

Bij De Wasbeer kijken we naar de staat van de tweedehandswagen vooraleer we jou een aangepast programma voorstellen die tot een meerprijs bij verkoop zal leiden. Het heeft uiteraard geen zin om een wagen, waarvan de waarde geschat wordt op zo’n 500 euro, een programma te laten volgen die 200 euro kost. Maar ook hier kan een grondige poetsbeurt, door jezelf en een ritje door onze carwash, al een wereld van verschil maken. Als je je wagen kan presenteren zonder mosresten op de dichtingen, (grotendeels) glanzend en een fris ruikend interieur, dan ben je al een aantal stappen dichter bij een goede deal.

Jonge tweedehandswagens duurder verkopen

Een heel ander verhaal is het als het gaat over een wagen die drie jaar oud is met 60.000 kilometer achter de kiezen. Een tweedehandsvoertuig die zo’n 10.000 euro waard is, kan je met een deftige wasbeurt en een doorgedreven behandeling een stuk duurder verkopen. In sommige gevallen kan je na een bezoekje aan de carwash tot 1.000 euro meer vragen voor jouw jonge tweedehandswagen.

 

Dit zijn een aantal van de stappen die je kan nemen om een meerprijs te kunnen onderhandelen.

 

Neem contact op met De Wasbeer en vraag hoe jij een meerprijs voor jouw wagen kan bekomen. Opgelet, De Wasbeer is tot veel in staat, maar voor onderstaande zaken dien je toch een specialist carrosserie te raadplegen.

 

  • Lichte krassen kan je makkelijk bij De Wasbeer laten uitpolieren 
  • Voor grotere krassen, raadpleeg je best een specialist. Dergelijke krassen moeten opgevuld en herspoten worden.
  • Deuken in je wagen repareren is ook specialistenwerk en kan je niet voor terecht in een carwash

 

Verkoop je je wagen?

Kom langs bij De Wasbeer en laat ons jouw voertuig in waarde doen stijgen.

Is er een Wasbeer in jouw buurt?