Zes gouden tips om insecten van je auto te verwijderen

Het weer wordt beter, wat ook betekent dat er volop insecten in de lucht te vinden zijn. Voor veel automobilisten is het dus tijd voor een van de meest voorkomende ergernissen tijdens het rijden: insecten op je auto. Deze vervelende beestjes belemmeren je zicht en beschadigen zelfs de lak van je voertuig. Daarom is het verstandig om ze zo snel mogelijk van je auto af te halen. Met deze zes tips wordt het makkelijker om jouw auto insectenvrij te maken.

1. Insectenverwijderaar is handig, maar pas op!

Je hoeft niet altijd ver te zoeken voor de juiste oplossing. Dat geldt ook voor het verwijderen van insecten van je auto. Met behulp van een insectenverwijderaar is dit klusje in een mum van tijd geklaard. Deze speciale spuitbussen zijn in verschillende winkels te koop en weken de insecten los. Let wel op, want een te agressieve spuitbus kan je lak beschadigen.

2. Water verwijdert insecten van je auto

Water is natuurlijk ook een simpele oplossing om insecten te verwijderen. Zorg ervoor dat de aangekoekte insecten zo vochtig mogelijk worden. Dit doe je bijvoorbeeld door zachte doeken nat te maken. Leg de doeken op je auto, laat het water tien minuten intrekken en je kunt de insecten in één makkelijke beweging verwijderen.

3. Een pantykous laat geen krassen achter

Is een beetje water niet genoeg om de insecten te verwijderen? Dan moet je gaan schrobben. Doe dit alleen niet met een schuurspons, aangezien dit de lak van je auto beschadigt. Een pantykous met daarin een spons werkt veel beter. Doordat pantykousen erg fijn en dun zijn, laten ze geen krassen achter. Maak de spons nat en maak vervolgens ronddraaiende bewegingen om de insecten los te krijgen.

4. Insecten van je auto verwijderen met een… appel!

Bij hardnekkige insectenresten kan het helpen om deze in te wrijven met een gehalveerde appel. Het zuur van de appel is namelijk in staat om de insectenresten op te lossen. Tegelijkertijd is een appel niet zuur genoeg om je autolak aan te tasten. Spoel je auto wel goed na met water nadat je deze truc hebt gebruikt.

5. Lakgum, gum je insecten weg!

Wie op zoek is naar een van de meest professionele opties om insecten van een auto te verwijderen, moet bij lakgum zijn. Dit stukje klei veeg je samen met wat water over je auto heen. Zo wordt de aanslag van de insecten als het ware "uitgegumd" en blijft er een stralende laklaag achter.

6. Een oude krant en Cola

Sommige mensen zijn van mening dat cola een veel effectiever schoonmaakmiddel is dan water. Doordrenk een oude krant in wat cola en wrijf deze over de vieze auto heen. Zo worden de insecten direct opgelost en verwijderd.

Heb je toch krassen gemaakt? Is je vernislaag aangetast?
De Wasbeer fikst het snel voor jou.